De Feldenkrais methode

Ik doe graag eens iets nieuw. Iets dat ik niet ken. Iets dat mij verrast.

Dat hoeft ook niet té ver uit mijn comfortzone te liggen als in ik moet per se uit een vliegtuig springen of zo. Ik heb het eerder over een nieuwe ervaring die me anders doet denken of waardoor ik anders naar mezelf kan kijken.

De Feldenkrais methode is exact zoiets. 

Moshé Feldenkrais, een soort van gekke professor type Einstein uit de vorige eeuw ontwikkelde op een zeer eigenzinnige manier een wel heel bijzondere techniek/therapie waar minimale inspanningen en bewegingen tot ver reikende en verbluffende resultaten leiden. 

Dat ons brein plastisch is, wist deze meneer al lang avant la lettre.

De methode wordt vandaag de dag dan ook in verschillende en uiteenlopende domeinen toegepast; medisch, psychisch, in de sportwereld, in revalidatietrajecten, performance arts en op alle leeftijdsniveaus, van baby tot senior. 

Ik heb de Feldenkrais methode einde mei zelf in een workshop in Lissabon mogen ervaren in combo met dans onder leiding van Meytal Blanaru, een Israëlische choreografe wonende te Brussel.

Een absolute aanrader.

https://meytal-blanaru.com/

Bij deze doe ik een oproep om het zeker ook eens als coaching op de werkvloer te introduceren.  

Want iedereen heeft het wel over 'outside the box' en probleemoplossend denken maar we zitten vaak zo verstrikt en gevangen in onze denkpatronen (we zijn in feite ook gewoon geprogrammeerd om steeds volgens aangeleerde manieren te handelen te denken en te reageren) dat echt vernieuwende of innovatieve ideeën gewoonweg niet tot stand komen. Maar dat het wel echt anders kan, kan je in zo'n Feldenkrais sessie of workshop aan den lijve ervaren - met nadruk op 'aan den lijve'.

Dus volgende keer er weer eens budget is om aan personal of strategical development te doen, nodig eens een Feldenkrais practitioner uit voor een dagje Awareness Through Movement - zo heet de methode wanneer in groep toegepast - en laat uw team eens voelen en ervaren hoe bepaalde zaken écht anders kunnen want:

“Nothing is permanent about our behavior patterns except our belief that they are so.”


thuiswerken.jpg

De thuiswerkspecial

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo