De thuiswerkspecial

Ik ben een thuiswerker pur sang. Een geprivilegieerd thuiswerker zeg maar gerust. Want ik kan|mag|doe mijn werk integraal vanachter mijn laptop. Onder de zon.

En als ik zon zeg, dan bedoel ik echt zon. Als in bijna 365 dagen per jaar. Eerst zat ik in Zuid-Portugal en intussen ben ik in een nog warmer gebied beland, namelijk Andalusië (Espagna por favor). 

Ik ben Copywriter bij YouCap.

Elke week op dinsdag `zie` ik mijn collega's online in een Teams meeting. Dat is een ideaal gemiddelde voor mij maar ook wel een minimum om het contact niet te verliezen. Voor de rest is er uiteraard nog onze WhatsApp groep die de boel (goed) draaiende houdt. Het internet is dus echt wel onze levensader (en als er te veel wind staat hier, valt de WIFI wel eens uit...tja).

Voor mij werkt die vrijheid en flexibiliteit perfect. Voor mijn werkgever gelukkig ook. Petje af daarvoor trouwens want dat vraagt a: om een zeer open mindset en b: een zeer groot vertrouwen. En dat hebben we sinds mijn vertrek uit België in 2019 toch echt wel opgebouwd. 

Op afstand werken kent uiteraard zijn eigen uitdagingen. Voor mij is dat vooral "me eraan zetten" als in 1: effectief mijn laptop opendoen en beginnen en 2: me niet laten afleiden door andere zaken die ik hier thuis zie. Zeker als er niet echt een deadline is of ik andere bezigheden heb (of weinig inspiratie) dan is focus en concentratie vinden soms wel eens lastig. Het helpt dan bijvoorbeeld dat ik mezelf voorhoud om op een bepaald uur écht te beginnen (en te blijven zitten), zoals in real life dat je om negen uur op kantoor moet zijn bijvoorbeeld.

Ik ben al twee jaar niet meer in België geweest... 

Ben je niet vervreemd geraakt van je collega's dan? Dat gevoel heb ik toch niet echt nee. Het is een cliché maar time flies gewoon (zelfs als je een ´dolce far niente´leven leidt in het zuiden haha). Wat wel het geval is, is dat ik mijn job na al die jaren ´remote werken´nog meer ben gaan waarderen eigenlijk. 

Weet je, in het begin wanneer je naar het buitenland vertrekt, is alles nieuw en voelt alles als een avontuur. En begrijp me niet verkeerd, ik heb nog geen moment heimwee naar België gehad, dat is het niet, maar je roots liggen er wel en in een ander land blijf je toch een soort outsider somehow. Ook al voel je je er thuis, alles is toch een beetje anders. Mijn job is doorheen die jaren echter een constante gebleven waar ik me soms echt aan kon optrekken en waarvoor ik oprecht dankbaar ben. Alle veranderingen van dien die je in je nieuwe leven in het buitenland tegenkomt, heb ik gerust kunnen tegemoet gaan en ervaren omdat ik steeds kon terugvallen op een toffe en stabiele job.

So far mijn persoonlijke ervaring. 

Benieuwd naar de jouwe...

Als onderwerp interessant genoeg dus om wat meer rond te doen, dacht ik. Om die reden wil ik deze week dan ook een soort ´Thuiswerkspecial` organiseren met ervaringen van anderen, wat feiten hier en daar en wat leuke quotes en zo.

¿Vale? 

Dat zeggen ze hier vaak in het Spaans als in Ok? Goed? (En de V spreek je uit als een B btw).

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo