Aftellen naar kandidaat accountantsIn onze trendrubriek van deze week stel ik me de vraag waarom we zo weinig reactie krijgen op boekhoudkundige functies en hoe we dit beroep van het stof kunnen redden.

Dat woord alleen al, “boekhouding”, klinkt niet erg aantrekkelijk, zou je kunnen zeggen. Akkoord. Maar tegenwoordig noemen we een boekhouder ook geen schatbewaarder meer maar een financial controller. Dat klinkt toch redelijk posh, niet?

Aan vacatures in deze branche immers geen gebrek. Ongeveer zoveel als men op zoek is naar sales managers, zoekt men boekhouders. Maar de verhouding qua instroom is geheel niet navenant.

Hoe komt dat toch?

Is tellen niet meer leuk? Of bleef het maar bij tellen, zeg je? Is het allemaal te ingewikkeld geworden? De eisen te hoog? De financiële uitdagingen vandaag de dag te groot?

Moeten we die rekenwonders binnenkort al aan de schoolpoorten rekruteren? Of zijn ze daar ook niet meer te vinden door al die nieuwe (interessantere?) marketing- & designstudies?

Of moeten we het takenpakket wat luchtiger voorstellen? Maar financiën is en blijft een serieuze zaak, toch? Maken we onze functiebeschrijvingen gewoon wat attractiever?

Het is me een raadsel.

Weet u het?

Bekijk alvast onze vacature en laat het ons weten:

Financieel verantwoordelijke m/v