AQ?AQ? IQ? EQ?

Die laatste twee kent u wél? Ik heb het ook niet over het Autisme Spectrum Quotiënt. De reden dat ik dit eerst in mijn Google ranking kreeg, laat ik aan de SEO specialisten over. Maar het heeft vast te maken met het nog niet zo bekende karakter van deze term in de werkgerelateerde context (of de zeer prangende autisme kwestie natuurlijk). Ik laat u niet langer in spanning.

AQ of Adaptability Quotient staat voor a subjective set of qualities loosely defined as the ability to pivot and flourish in an environment of fast and frequent change. 

In deze snel evoluerende tijden is het aanpassen of verkassen, zo lijkt het. Go with the flow wordt binnenkort misschien run with the flow (toch nog die ratrace dan). Achterblijven is echter geen optie. Want als robots en computers uw job inhoud voor minstens 30% gaan overpakken, is het aan u om uw werkgever van de toekomst te overtuigen van uw meerwaarde (en die hebt u uiteraard!).

Bij een toekomstige screening wordt dus niet meer de klemtoon gelegd op uw hoeveelheid kennis of in hoeverre u empathie vertoont naar uw collega’s en nog samen pintjes wil gaan pakken met het team. Wél zullen we testen of u uw focus kan behouden in een wisselende omgeving of hoe u reageert op een immer veranderend takenpakket (niet echt voor mensen met autisme dus).

Maar ik maak er weer een karikatuur van en ik kan niet precies zeggen waarom. Verandering en vernieuwing vind ik eigenlijk best leuk (ik ben immers een ram van sterrenbeeld). Al geef ik toe, ik stribbelde aanvankelijk wat tegen toen ik hoorde dat ik ook Instagram stories moest beginnen maken. Eventjes voelde ik me wat digitaal gehandicapt. Maar ik ben wel een fast learner, geloof ik.

Misschien mijn AQ toch eens laten meten?

AQ, een nieuwe trend dus, een nieuwe maatstaf en een nieuwe uitdaging voor de werknemer van de toekomst. Leest u echter alle nuances die u in mijn tekst hebt gemist hier (zeker doen):

https://www.bbc.com/worklife/article/20191106-is-aq-more-important-than-intelligence

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office

eenseptember.jpg

Kiss & Ride