De creatieve quarantaine



Ok, ik moet eerlijk toegeven dat ik het best lastig vond een gepaste Trendy Thursday rubriek te vinden. Sowieso is er in deze tijden al een overload aan berichtgeving en willen wij met YouCap eigenlijk alleen maar bijdragen aan het welzijn van iedereen.

Om die reden dacht ik echter (kort) in te pikken op een positieve trend/tendens om de ernst van de situatie beetje lucht te geven. Nu zowat iedereen thuis zit achter zijn PC, is dat voor sommigen een herademing en een kans om wat te herbronnen (door het raam kijken…) of meer tijd met het gezin door te brengen (pannenkoeken bakken?). Anderen beginnen zich hier en daar toch wat te vervelen en hier komen de gekste dingen uit voort.

Zo kwam ik op een artikel waarin Anneloes op het idee kwam tussen het thuiswerk door schilderijen na te bootsen/uit te beelden. Ze postte het resultaat op Instagram (tussen kunst & quarantaine) en het werd algauw een succes. Ook anderen volgen nu haar originele voetsporen en vinden hierin een creatieve uitlaatklep. Wie zich ook wel eens aan een bijzondere (maar vooral leuke) opdracht wil wagen, de instructies zijn heel simpel: maak een bekend schilderij na met drie voorwerpen uit je huis.

Laat ons het resultaat weten of wat jij zoal doet in je vrije momenten thuis nu!

#trendythursday

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/verveling-tijdens-het-thuiswerken-anneloes-31-verzint-een-nieuwe-challenge~ab43235b/?referrer=https://www.google.com/

Met dank aan Pexels/Cottonbro.

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo