De dank-u-trendIn onze laatste trendy Thursday rubriek van het jaar is een moment van reflectie wel gepast. Het zal nog net geen dankgebed zijn maar toch een openhartig en warm verhaal

Ik was overlaatst nog eens op kantoor en mijn oog viel op een kaartje dat ik vorig jaar heb afgegeven. Ik wist eigenlijk niet dat het op ons moodbord hing maar het zette me wel aan het denken.

In december 2018 besloot ik namelijk een sabbatical in te lassen op een professioneel enigszins vreemd moment. Ik was eigenlijk nog maar net geland bij YouCap (7 maanden) en ik wilde alweer uitvliegen.  Dat ik besliste om mijn leven om te gooien, lag dus niet aan mijn werk want ik had in feite echt een toffe job (eindelijk).

Maar het kwam gelukkig niet tot een ultiem afscheid à la salut-en-de-kost want mijn werkgever ging akkoord met het voorstel dat ik, indien gewenst en praktisch mogelijk en zo, graag nog in de YouCap vacatureteksten wilde blijven voorzien. Ik was in feite aangenomen om een werving- en selectie bureau mee uit de grond te stampen, maar ik had gaandeweg een veel dieper maar compleet weggestoken “talent” herontdekt, namelijk schrijven.

Om een lang verhaal kort te maken; ik ben nu een copywriter pur sang en dat heb ik allemaal te danken aan mijn werkgever(s) Maurits & Katleen.

Met deze persoonlijke story wil ik me daarom tot iedereen richten die wel eens twijfelt om van job te veranderen. Voor een nieuwe werkgever of uitdaging kiezen, doet niet iedereen om dezelfde redenen. Wat je drijfveer ook is, verandering is en blijft scary. Maar jezelf niet uitdagen en vastroesten, maakt ook niet echt gelukkig, toch?

Een job als recruiter bleek dan misschien niet mijn roeping te zijn (ik gunde als het ware al mijn kandidaten de job waarvoor ze solliciteerden en dat ging al eens ten koste van mijn kritische selectieoog) maar ik vond er iets veel beter voor in de plaats.

Wie weet welk talent jij nog kan ontdekken door een carrièreswitch…

#dowhatyoulove

 

 

 

 

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office

eenseptember.jpg

Kiss & Ride