De video vacatureAlweer een hot topic op deze trendy Thursday! Als selectiebureau zoeken wij voor onze bedrijven uiteraard de beste kandidaten. En op dat vlak schort het al wel eens. Want waar vind je die geschikte kandidaten? En hoe bereik je hen het best? Advertenties in de krant…nogal klassiek. Via via…werkt soms. Jobboards…grafisch redelijk saai. Social media…uiteraard.

Maar hoewel ik in onze vacatures ook steeds een visuele trigger zet, gaan sommige marketeers en recruiters nog een stapje verder en is de nieuwe trend de video vacature. Op die manier kunnen kandidaten in een oogopslag zien, horen en voelen voor welk soort bedrijf ze solliciteren. In wat voor atmosfeer ze terechtkomen. In welke bedrijfscultuur.

Tijdbesparend? Ja. Tijdrovend? Ja. Want de kandidaat zal misschien sneller reageren als er een filmpje passeert dat hem aanspreekt. Maar om van elke vacature ook een video te maken, vraagt wel een heleboel extra middelen en tijd. Klink ik negatief?

Niet de bedoeling. Ik vind het best een goed idee. Maar ik zou als copywriter zonder werk vallen. En ik schrijf zo graag functieomschrijvingen.

Echt waar.

Al zou ik natuurlijk wel de voice over kunnen maken. Mijn woorden zouden niet meer gelezen worden dan.

Maar misschien wel beter gehoord.

Cut.

 

Bron: www.bloovi.be/who-is-hiring

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office

eenseptember.jpg

Kiss & Ride