De vroege-vogel-maatschappij

Ik heb wel eens om vijf uur 's ochtends op mijn yogamat gestaan maar dat was toch eerder uitzondering dan regel. Meestal word ik tamelijk zombiegewijs wakker (na vijf uur weliswaar) en heb ik nog minstens een half uur nodig om te bekomen van nachtelijke droomstaten die om een of andere reden altijd gepaard lijken te gaan met enige vorm van - strijd, iets moeilijk alleszins. 

Ik kom 's ochtends met andere woorden nogal van ver, alsof ik er al een nachttaak heb opzetten voor de eigenlijke dagtaak begint. 

De gebruikelijke nine-to-five is dus nooit zo mijn ding geweest. En dat geldt ook voor anderen blijkbaar. Want die optimistische ochtendmens beslaat slechts tien procent van onze bevolking - zestig procent bevindt zich ergens in het neutrale midden en de overige dertig procent komt pas later op de dag helemaal tot zijn recht.

De 'vroege-vogelmaatschappij' is dus eigenlijk afgestemd op een minderheid.

Gelukkig zijn werkgevers al wat meer gaan schuiven intussen met die voorheen eerder strakke tijdschema's. Wat organisatorisch ook niet altijd even makkelijk is btw. 

Dus kuddo's voor u, bedrijfsleider die bereid is rekening te houden met onzer individuele bioritmes!

 #trendythursday

https://www.standaard.be/cnt/d...

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo