Detox your deskWe mogen onze collega’s dan wel missen (ik heb de mijne vorige week gelukkig nog eens gezien), home office blijft de absolute trend (hoopten we daar niet al jaren op?) en stilaan het nieuwe normaal. Ik geraak er eigenlijk ook niet over uitgepraat (ik ben fan).

Maar na zes maanden geëxperimenteer, is dat thuiswerk misschien toch wat in de soep gelopen (letterlijk & figuurlijk). U mag het gerust toegeven indien uw bureau thuis intussen één grote chaos is geworden (er kleven nog net geen spaghettislierten aan uw files hoop ik?).

Anyway, niets zo verfrissend in dat geval als een grote schoonmaak. Zeker in september blijkbaar (mijn spirituele goeroes beamen dit) en zeker op een dag als vandaag: nieuwe maan. No better time dus to clear your slate.

Ik kom weer even terug uit die hogere sferen met de voeten op de grond. Hoewel niet minder dan Marie Kondo zelf (internationaal bekende opruimcoach) in het kader van een strak opgeruimde office space als eerste vraagt: “What can you move to the cloud?”

U moet uw computerschijf met andere woorden (dringend) reorganiseren.

De rest van de tips kunnen we redelijk duidelijk samenvatten tot een enkele vuistregel: “No papers on your desk”.

Niks gezellig krantje dus, nada paperassen afleiding, tenzij u er effectief NU naar kijkt. Anders hoort het in “a hanging file shelf”. Zelfs vrolijke, flashy post-its worden best vervangen door “digital sticky note apps”, aldus Kondo (ze is nu eenmaal van Aziatische afkomst en het Japanse werkethos is een van de hardste).

Om het toch nog een beetje leuk te houden, kan een plant(je) op uw bureau best. Of een foto van uw geliefde. Maar dan beperkt tot één (minimalisme blijft toch ook een trend).

Marie moedigt overigens aan om vijf minuten voor afronding van de werkdag een “trash time” in te stellen. Nog even alles de vuilbak in, op die magische boekenplank (of richting verborgen kastopening).

Hoe Kondo bent u?

#trendythursday

Bron: https://www.digitaltrends.com/home/how-to-marie-kondo-your-office/

thuiswerken.jpg

De thuiswerkspecial

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause