Ding dongOp deze trendy Thursday val ik letterlijk met de deur in huis. Want een huisbezoek is niet meer alleen voor de huisarts maar mag u voortaan ook gewoon van de rekruteerder verwachten. Een nieuwe trend dus. Want als de berg niet naar Mozes komt dan gaat Mozes maar naar de berg.

Wij hebben ons intussen al afgevraagd of dit een kar is waarop ook wij moeten springen. Want het moet gezegd, tegenwoordig krijgen wij eveneens vaak te maken met “spookkandidaten“. Kandidaten dus die niet komen opdagen. Kandidaten die hun kat sturen. Mijn collega Katja vertelde me dat zij het op korte tijd al acht keer heeft voorgehad. Acht keer! Dat vind ik eigenlijk wel veel.

Alle begrip echter voor de drukke agenda van de sollicitant; misschien nog aan het werk of met verschillende kantoren in gesprek. Maar toch, een afspraak is toch een afspraak? Het kost inderdaad veel energie. Jezelf komen voorstellen, misschien al voor de tiende keer met niet meteen zekerheid maar slechts een kans op een job. Maar ja, dat gesprek is en blijft nu eenmaal essentieel in het aanwervingsproces. Daar blijven wij alleszins heilig van overtuigd.

Dus hoe moet het dan verder? Komen wij binnenkort bij u op de koffie?

Hopelijk bent u dan thuis.

 

Bron: Belang van Limburg 4 oktober 2019

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo