Flexwerken in flexlanden

Had ik het vorige week nog over flexwerken - flexkantoren en coworkingspots in Algarve, Portugal...

...lees ik deze week in Go for Happy Magazine over de top tien 'allerbeste landen voor telewerkers' met op nummer één - je gelooft het nooit - Portugal.

Je zou bijna denken dat ik psychic ben ware het niet dat het artikel reeds in de editie van maart verscheen dus echt voorspellend kan je het niet noemen. We houden het dus best (gewoon) op een synchroniciteit.

Koen Blanquart schreef trouwens een boek over dat trendy digital nomadism 'Thuisvoordeel' waarin hij zijn leven als digi nomade beschrijft, de pros, de cons maar hoe het vooral een state of mind is en een way of living.

België staat in het lijstje op de 37e plaats trouwens in dit onderzoek van reisorganisatie Momondo. Volgend op Portugal komen Spanje - Roemenië - Mauritius - Japan - Malta - Costa Rica - Panama - Tsjechië - Duitsland.

'Vou bulir!'

Wat het antwoord was van een Portugese vriendin van mij toen ik vroeg naar typisch Portugese gezegdes rond 'werk'. Het lijkt onvertaalbaar en blijkbaar ook zeer grappig want ik stelde de vraag naar een mogelijke vertaling aan twee andere Portugese kennissen en beiden barstten in lachen uit. Maar die vertaling bleef dus ook uit.

cartooninternetthing.jpg

The internet thing

dalailamaquote.jpg

Uurroosters op maat

looninleveren.jpg

Loon inleveren?