"Gejend en gejudast"Ik mag het niet hopen dat u bij die 18 procent Belgen hoort die gepest worden op het werk. Ik kreeg het een beetje koud eigenlijk toen ik het artikel van Humo hieromtrent las.

Soms gaan mensen er echt aan onderdoor, meer zelfs gaan ze er gewoonweg aan kapot. Niet alleen verliezen ze in the end vaak hun job of stappen ze zelf noodgedwongen op, ook in het volgende sollicitatiegesprek wordt er nog vaak meewarig gekeken wanneer men de reden van ontslag dan eerlijk vertelt: “ik werd gepest”.

Ja, Human Resources behelst soms meer dan het organiseren van een gezamenlijke barbecue op het einde van het jaar. Men houdt best de vinger aan de pols wat betreft de psychologie op de werkvloer.

Pestcoach Michel Lamine maakte er, nadat hij ooit zelf het mikpunt werd van pesterijen, zijn job van en heeft in tien jaar tijd al zo’n 700 dossiers behandeld.

Een slechte werkomgeving met veel druk en stress, weinig pauzes of gebrek aan degelijk werkmateriaal kan reden geven dat werknemers zich op elkaar beginnen afreageren. Ook de perfectionisten, idealisten of klokkenluiders worden vaak geviseerd.

Het belang van een aanspreekpunt of vertrouwenspersoon bleek nog maar eens duidelijk. Een preventieadviseur of tijdelijke coach die de zaak toch even ter harte kan nemen.

Zo delicaat allemaal.

Maar gelukkig toch al een beetje minder taboe.

Dank u Humo en al die mensen die zo moedig waren hun verhaal hierover te delen.

#trendythursday

Humo van 15 juni 2021 nr 4215/24

rutgerbregmancapricorn.jpg

Morele ambitie

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office