Happy @workTijdens deze eerste werkweek vliegen de goeie voornemens en gelukwensen in het rond. Op een het allerbeste hé na, blijft gelukkig Nieuwjaar absolute winnaar. Dé ideale moment dus om het hier eens over te hebben.

Want naast het iedereen oprecht toewensen van geluk, is gelukkig zijn een echte trend waar nu ook meer en meer bedrijven op inzetten. Maar dat gaat heus verder dan het zetten van een pingpongtafel of een smoothiebar.

Volgens Hallelujah zijn er drie pijlers waarmee een werkgever moet rekening houden in het creëren van een happy zone op het werk:

  • Heb aandacht voor je werknemers (maak van dat evaluatiegesprek eens echt iets gezellig)
  • Geef ruimte voor initiatief en groei (hoop niet op instant happiness)
  • Zorg voor gedeelde ervaringen en belevingen (teambuilding once and for all)

Belangrijk is echter die happy employee niet als een doel op zich te gaan beschouwen. Houd happiness dus alstublieft uit uw statistieken en verwacht geen wonderen van uw personeel. Want een ongemeende glimlach kost werknemers volgens onderzoek wél heel wat energie.

We hoeven dus niet de hele tijd gelukkig te zijn op de werkvloer.

Gelukkig.

Ik zou nog heel wat kunnen doorgaan over dit onderwerp (ik hou echt van geluk). Ook legio artikels en experts te vinden hierover. Maar wat me meer interesseert, is uw idee en antwoord…

Wat maakt u gelukkig op het werk?

#trendythursday

Bron: https://www.hallelujah.be/nl/blog/moéten-we-altijd-gelukkig-zijn-op-de-werkvloer

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office

eenseptember.jpg

Kiss & Ride