Horsepower-teambuilding?Ik houd wel van een trend hier en daar. Of toch van iets origineel alleszins. Vijf dagen naast een paard in plaats van erop viel onder deze categorie.

Ik schreef me dus gelijk in.

Wat de tocht hélemaal trendy maakte, was toch wel dat de Happinez er in hoogst eigen persoon bij was en hier een artikel over zou maken (wel 10 mooie pagina’s lang).

Dat artikel is nu te lezen.

Ik zou er zelf een hele story over kunnen schrijven maar beperk me even tot de kern van de zaak (en de relevantie binnen HR). Want wat heeft dit te maken met “werk”?

Wel, naast de vele psychologische en therapeutische issues die je verrassend genoeg tegenkomt op een trip als deze, naast een paard, kwamen er ook duidelijk elementen naar voren die in het werkleven erg toepasselijk zijn.

Naast je paard moet je namelijk duidelijk (en stevig) positie innemen en (zonder al te veel dwang – trekken of duwen) beslissingen nemen als een leider die weet waar naartoe. Van zodra je wat twijfelt of in je hoofd kruipt, worden die dieren nerveus en gaan ze in feite met je aan de haal.

Leaderskills dus.

En die skills zijn eigenlijk niet alleen belangrijk voor leidinggevende figuren, managers of CE0’s. Nee die skills belangen ons eigenlijk allemaal. Want geregeld laten we ons overrompelen en zeggen we maar “ja” “ja” “ja” terwijl we innerlijk alleen maar “nee” “nee” “nee” horen en branden we op den duur op.

Leren begrenzen en opkomen voor jezelf, vraagt moed. Soms veel moed. Zeker op de werkvloer.

“Nee” zeggen tegen een mastodont van een paard (of een mastodont van een manager)…

…nee, da’s geen walk in the park.

#trendythursday

Voor meer info over deze bijzondere horsewalks: https://stateofbeing.nl

astroblog.jpg

't Staat in de sterren geschreven

Wat is uw sterrenbeeld?

Lees verder

humoryoucap.jpg

Blue Thursday

Are you smiling?

Lees verder

anonymtrendythursday.jpg

Anoniem team

Moeten wij meer selfies posten?

Lees verder