Kantoor Utopia

We zitten nog volop in die vakantiesfeer – werken op café (zie artikel vorige week) – zijn nog letterlijk verzeild ergens op zee (collega Annelyn) of zitten weer op een of andere creatieve workshop (ikzelf “hedendaagse dans/initiatie choreografie).

Kunnen we die zomerse dynamiek niet zo’n beetje vasthouden en mee die nakende herfst (en winter) in trekken – op kantoor (dacht ik zo maar eventjes)?

Ik herinner mij van een bedrijf waar ik ooit (heel kort) heb gewerkt dat er een pingpongtafel stond en een soort “play corner” was geïnstalleerd. Een game room zeg maar. Het schijnt te werken. Zeker onder de jongere generatie (work hard – play hard).

Een TV-room blijkt eveneens goed te zijn voor die team spirit. ‘s Morgens even samen naar het nieuws kijken boven een (beker) koffie. Een sportwedstrijd of neem nu de Olympics.

Een derde optie blijken de “creativity rooms” (meer iets voor mij) die in feite nog naar eigen believen kunnen worden ingevuld. In het artikel spreken ze zelfs van meditatief Bonsais knippen of zand in vormen rijven (iets te ver gezocht misschien).

Ik had al eerder de idee opgevat van een yoga wagon bijvoorbeeld. Om al die pendelaars ‘s ochtends toch de kans te geven tot wat beweging of stretching.

Op kantoor zou ik persoonlijk een geluidsdichte kamer voorstellen. Ultieme stilte – gewoon eventjes, zo tussendoor.

Of ook een muziekkamer dan om al die stress (of langdradige meeting) eens even compleet van je af te shaken (ja die dansworkshop laat zijn sporen al na). Of schilderen (en dan die kunstwerken op kantoor ophangen)?

Ik barst echt van de ideeën blijkbaar.

Maar wat ik wil weten is welk idee de meerderheid (u) uiteindelijk zou kiezen in geval uw chef instemt met slechts één recreatieve ruimte…

Game – TV of crea?

#trendythursday

https://takeitpersonelly.com/2019/01/25/recreation-in-the-workplace/

astroblog.jpg

't Staat in de sterren geschreven

Wat is uw sterrenbeeld?

Lees verder

humoryoucap.jpg

Blue Thursday

Are you smiling?

Lees verder

anonymtrendythursday.jpg

Anoniem team

Moeten wij meer selfies posten?

Lees verder