Kunst op kantoorTerwijl collega Annelyn zit (ligt?) uit te waaien ergens op de Noord-Nederlandse wateren, besloot ik een weekje te workshoppen in Vedic Art.

Vedic wat?

Art. Kunst dus. Nu ja, kunst is misschien veel gezegd. Noem het creatief met verf.

Ik had nog nooit geschilderd eigenlijk (buiten de kantoormuren van YouCap dan). Maar zoals Pipi Langkous het al zei: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”.

Wat er ook van zij, het zette me aan het denken. Deze artistiek-creatieve vuurdoop heeft me zo’n boost gegeven! Stel je voor dat dat ook bij anderen zo zou zijn. Bij bijvoorbeeld mensen op kantoor…

En ja hoor, het is zo.

Dr. Craig Knight deed gedurende 12 jaar onderzoek naar werkomgevingen en de invloed daarvan op het personeel en het bedrijf of organisatie. “If you enrich a space people feel much happier and work better; a very good way of doing this is by using art.”

En (ik kan het zelf gewoon niet beter zeggen):

People spend most of their lives at work and being in an office can become very routine; but if there is interactive art around the place it offers an ongoing sense of intrigue and engagement.” Dominic Harris

Knight’s studies toonden tevens aan dat de groep die zelf mee mocht participeren in het inrichten van hun werkruimte met planten en kunstwerken 15% productiever bleken en in the long run minder afwezig en minder ziek.

Een ideaal moment lijkt me om toch even een tipje van die sluier te lichten in het aankomende en vernieuwende YouCap concept (nog heel eventjes geduld) waar wij (naast nog een paar andere fantastische) een geheel nieuwe dienst introduceren, namelijk het restylen van kantoren. Omdat ook wij sterk geloven dat een extra inspanning (investering) op dat vlak (klein of groot) een enorme boost kan geven aan mensen op de werkvloer.

Maar dus, misschien moeten we het nog een tikkeltje verder doortrekken dan (volgens de studies) en binnenkort die make-over niet eigenhandig komen doen maar een hele afdeling zelf voor de ezel zetten.

Of toch maar liever weer gaan bowlen gewoon?

#trendythursday

https://www.theguardian.com/careers/2016/jan/21/art-works-how-art-in-the-office-boosts-staff-productivity

rutgerbregmancapricorn.jpg

Morele ambitie

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office