Out of the box



In deze out of office tijden zijn we ook genoodzaakt wat meer out of the box te denken (een nieuwe trend dus). Zowel op professioneel als individueel vlak worden we momenteel enorm uitgedaagd. Maar met YouCap houden we wel van een uitdaging en vooral ook van een andere aanpak.

Zo storen we ons al langer aan de typisch (Vlaamsche) hokjesmentaliteit in de werving- & selectiewereld. De schoenmaker-blijf-bij-je-leest tijden mogen van ons voorgoed de geschiedenisboeken in.

En ok, die mentaliteit lijkt wel wat te verschuiven (iedereen is in principe mee) maar in de praktijk blijkt het toch nog vaak een struikelblok van jewelste (aldus onze kandidaten & werkgevers waar we mee samenwerken). Wij vertelden al eens over Els die de sprong maakte van laborante naar shopmanager.

Maar daarom was ik ook zo blij om te lezen dat ze er bij een grote vesting als Aquafin net zo over denken als wij. Daar wordt de HR-afdeling namelijk geleid door niemand met een specifiek HR-diploma. Ik herhaal: niemand.

“Een diploma is al te vaak een hokje waar je inzit en dat te bepalend is”, aldus directeur HR & organisatieontwikkeling Sabine Schellens.

Hallelujah! Overigens niks tegen diploma’s (ik heb er zelf een) maar komaan. Het zegt iets. Akkoord. Maar wat eigenlijk? En in hoeverre is dat nu nog echt relevant? Voor deze vacature, deze job, deze werkgever?

Dus, in deze out of the box tijden stel ik voor ook eens helemaal out of control te antwoorden op deze vraag: stel dat je nu een job mocht kiezen, ongeacht of je het juiste diploma hebt of binnen het stereotiepe profiel past, maar puur vanuit je hart, je wensen, je droom; welke job zou dat dan zijn?

#trendythursday

Bron: https://markmagazine.be/moet-je-een-hr-diploma-hebben-om-een-hr-afdeling-te-leiden/

 

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo