Solliciteren...met of zonder?Een tijd geleden kwam ik een vriend tegen die me (gezien mijn achtergrond) vroeg wat ik van zijn CV vond. Wat altijd eerst de aandacht trekt, is een foto (sowieso een must). Ook in dit geval dus. Neutrale uitdrukking, neutrale belichting, neutrale achtergrond. Niets op aan te merken. Wat wel plots onderwerp van gesprek werd, was de aanwezigheid van zijn das. Hij zei dat hij getwijfeld had om zich al dan niet met das te profileren.

En ik betrapte mezelf er op dat ik hier eigenlijk ook wat tegenstrijdige gedachten over had. Want een das, is dat eigenlijk nog wel van deze tijd?

In welke sectoren “hoort” het nog? Of gaat persoonlijkheid tegenwoordig geheel en al boven imago? En welk imago straal je dan eigenlijk uit met een das? Is het enkel voor mannen die zichzelf en hun beroep nog au serieux nemen (misschien té?)? Of is het louter een vorm van stijl & good appearance? Straalt een das betrouwbaarheid uit of is het tegenwoordig eerder een teken van overachieving?

En wat als je eigenlijk nooit een das draagt, maakt een das op je CV of sollicitatiegesprek dan een betere indruk?

Een stroom van vragen, u ziet het. Ik laat het antwoord echter aan de lezer & collega recruiters.

Want als het aankomt op “nodig uit voor gesprek” of “delete” en “we hebben goed nieuws” of “helaas beantwoordde je niet”… doet een das je dan misschien wel de das om? Of net niet?

moneybageditor.jpg

Eén twee drie money

artblogworkeditor.jpg

Kantoorkunst

sowhatdoeshrdoalldayeditor.jpg

Laurie Ruettimann II