't Staat in de sterren geschreven

Eindelijk een artikel waarin de waarde van astrologie wordt onderkend - nu ook op de werkvloer. Zelfs de New York Times gaf in 2018 al toe: "Astrology took over the internet"

Astrologie is met andere woorden hot en hip - mag van de brandstapel af en verdient tegenwoordig terecht een plaats binnen HR - coaching en loopbaanadvies.

Dat weet en doet ook Mary Van Belzen, een Nederlandse businesscoach die al meer dan twintig jaar consulting aanbiedt op basis van astrologie. Maar je noemt het best anders, zegt Mary, want hoewel verschillende bedrijven al astrologen in dienst nemen, blijft het een soort van taboe.

Omdat het niet wetenschappelijk is bewezen, zegt u?

Veel persoonlijkheidstests die worden gebruikt bij rekrutering en HR-management zijn dat niet - zoals bijvoorbeeld de bekende Myers-Briggs Type Indicator https://www.16personalities.co... of de Enneagram test https://www.123test.nl/enneagr.... Ook Van Belzen stuit nog geregeld op weerstand - zeker van de 'rationele CEO's' maar zo gauw de sessie is gestart merken ze al gauw dat het om de een of andere reden wel "hout snijdt" en gewoon "klopt". 

Mary ziet het nog wel gebeuren dat horoscopen een indicator worden in de sollicitatieronde van de toekomst.

Ik zie dat alvast zitten! (Want ik heb er zelf al tonnen inzichten uit gehaald.)

U klaar voor deze nieuwe trend?

Wat is dan uw sterrenbeeld?

moneybageditor.jpg

Eén twee drie money

artblogworkeditor.jpg

Kantoorkunst

sowhatdoeshrdoalldayeditor.jpg

Laurie Ruettimann II