Trendy baby

Naar aanleiding van de komst van een kersverse baby in ons YouCap team, dacht ik van de gelegenheid gebruik te maken en het toch nog eens te hebben over het moderne moederschap.

Ik zag daar toevallig onlangs een filmpje omtrent - opgesteld door Dr. Jordan B. Petterson (bekend van de bestseller "12 rules for life"). Ik wist in feite niet dat het over het thema moederschap-carrière zou gaan. Zeg nu zelf, met zo'n titel: "Become a real woman before it's too late..." - denk je eerder aan weer zo'n patriarch die effe een statement komt maken.

Ik geef het dus wel toe: mijn vrouwensnaar ging bij die titel toch wel lichtjes trillen en ik klikte "PLAY".

Wat ik niet had verwacht, was dat Dr. Jordan B. Petterson een wel heel interessante vraag stelde, namelijk "How do we revive interest in the good mother archetype?"

Met andere woorden - we zijn dat kwijt. Want in maatschappij 20.21 leren we jonge vrouwen al snel dat een carrière of een job toch wel de belangrijkste doelstelling en drijfveer is in het leven. Volgens Petterson is dit problematisch.

Want er zijn slechts a happy few die zo'n dynamische carrière bekomen (de rest doet gewoon een job) en zelfs die high-end vrouwen die hoge toppen scheren en ambiëren, merken op hun 35e plots dat een gezin met kinderen eigenlijk belangrijker is dan al de rest.

En nu wordt die Dr. Jordan B. Petterson toch wel eventjes patriarch want volgens hem is het ook "really important for people to have kids" - want wat ga je doen van je 45e tot je 95e als je geen kinderen hebt?  

Eum...

Maar ik ben het eens met onze dokter als ie zegt "we glamourize the role of careers" en OK ik ben het ook wel eens als ie zegt dat kinderen "great and unbelievably comical company" zijn maar ik behoor nu eenmaal tot die groep die hij beschrijft als "modern people are terrified of children".

Hoe dan ook - met de komst van baby Matt ligt het gemiddelde kinderen in ons YouCap team redelijk hoog en nogmaals chapeau aan al mijn moeder-collega's die hun moederschap combineren met hun job (of carrière?). 

Ode aan het moederschap!

https://www.youtube.com/watch?...

mysteryvisitor.jpg

5. Trendy mystery visit

Tijd voor controle?

Lees verder

uwvolgendevacatureeditor.jpg

4. Trendy copywriting

payrolltrendythursday.jpg

3. Trendy administratie

Je bent een ondernemer in hart en nieren? Prachtig om zien. Maar van die administratie en regels rond loonbeleid gaan je haren rechtop sta...

Lees verder