Trendy Earth DayVorige week vierde ik mijn 38e verjaardag en het moet lukken dat ook deze week (op Trendy Thursday) een bijzonder iemand jarig is: namelijk Moeder Aarde.

Dat klinkt iets te pathetisch voor u?

Pathetisch of niet, naast de Covid issues zijn er uiteraard ook nog die klimaat issues en die zijn nu niet bepaald reden tot feestvieren (ik hoef het u vast niet te vertellen).

Maar voor ik eveneens verzand in van die algemeenheden of een paar van die statistische kanonnen op u afvuur (die weergeven hoe slecht we wel niet bezig zijn), wil ik deze dag (net als mijn verjaardag vorige week) gezellig en positief houden.

Dus: met de volgende quote in gedachten hierbij 5 tips (noem het gerust reminders) “to fight climate change at work”:

“Whoever said the small things don’t matter has never seen a match start a wildfire.” -Beau Taplin-

  1. Kies voor herbruikbare producten: glazen, stylo’s, waterflessen (wij hebben zo’n leuke gepersonaliseerde als je er een wil) en stel je printer in op dubbelzijdig afdrukken
  2. Bespaar op energieverbruik: schakel je computer tijdig uit en lees ‘s avonds na je werk eens een boek (bij kaarslicht) in plaats van de TV (bijvoorbeeld)
  3. Verminder je consumptie van vlees: in plaats van die smoskes met hesp elke vrijdag kan je ook eens (en dit woord moest ik toch echt even opzoeken) een “office-wide vegetarian POTLUCK” organiseren (een maaltijd of feestje waarbij iedereen een gerecht meebrengt)
  4. Minder reizen, meer carpoolen: ok dat zijn we nu door omstandigheden allemaal wel netjes aan het doen
  5. Go green maar dan letterlijk: laat een greenwall installeren of is het management iets minder ambitieus zet hier en daar wat cactussen of kamerplanten neer (ik heb mijn home office net vergroend en spinazie gezaaid in een in 2 gezaagde 5 liter waterbidon)

Happy Earth Day!

#trendythursday

https://www.themuse.com/advice/how-to-make-your-office-more-environmentally-friendly

astroblog.jpg

't Staat in de sterren geschreven

Wat is uw sterrenbeeld?

Lees verder

humoryoucap.jpg

Blue Thursday

Are you smiling?

Lees verder

anonymtrendythursday.jpg

Anoniem team

Moeten wij meer selfies posten?

Lees verder