Van alles watMijn bomma zei het vroeger al: “God moet van alles zijn getal hebben”. Met andere woorden: iedereen is uniek en iedereen heeft iets uniek te bieden. Dat geldt dus ook op de arbeidsmarkt. Maar misschien geldt dat nog niet voldoende.

Want blijkbaar was Frederik Wauterickx de eerste persoon met Downsyndroom die onlangs als officieel werknemer op de Vlaamse arbeidsmarkt startte. Een unicum dus. Daar schrok iedereen bij “Creatief Schrijven” best van.

En terecht.

Maar toch. Begrijpelijk is het wel. En een wereld vol inclusie en diversiteit, gelijkheid en gelukkige werknemers tot dusver een utopie. Mensen aannemen met een beperking of een bepaalde achtergrond of verleden moet dan ook meer zijn dan een marketing stunt om eventjes mee in de kijker te lopen.

Het moet ook gewoon juist zijn, praktisch haalbaar of die unieke meerwaarde hebben. Of net gewoon iemand met de juiste kennis en kwaliteiten en toevallig ook een beperking.

Beperking, dat klinkt ook zo…beperkt.

Wij met YouCap proberen toch al eens breder te kijken op dat vlak en onze ervaring is doorgaans dat bijzondere mensen met bijzondere verhalen vaak ook bijzondere werknemers zijn.

Zo spraken wij onlangs een kandidaat vanuit de gevangenis.

Dat vind ik moedig eigenlijk. Van die persoon.

Maar ook van ons.

#trendythursday

https://creatiefschrijven.be/nieuws/leer-frederik-kennen-heerlijke-collega-en-ook-eerste-vlaamse-reguliere-werknemer-met-downsyndroom

rutgerbregmancapricorn.jpg

Morele ambitie

memerightoutfit.jpg

Dresscode

schooloffice.jpg

School office