Vrouwen & vijzenIn ons Messenger collega groepje wordt heel wat rondgestuurd en gepalaverd. Doorgaans geen dingen om mee naar buiten te komen (haha) maar deze week vond ik er een link naar een artikel getiteld “Moderne vrouw nekt ondernemers”. Een toch wel onthutsende uitspraak van meneer Huts (CEO Katoennatie), vonden wij.

Doordat de vrouw anno 2019 meer huis & tuin quality time verwacht, heeft die moderne man vandaag de dag nog maar weinig tijd over voor die ambitieuze onderneming. Daar komt het kort samengevat & grotendeels op neer.

Nu wil ik meneer Huts noch zijn uitspraken hier op de rooster leggen noch grote verdedigingsdammen beginnen opzetten. Maar ik wil het liever hebben over die moderne, ondernemende vrouw zelf. Want hoewel al die empowerment & emancipatie geen nieuwe religie moet worden, is het toch bijzonder dat de kansen er zijn (voor die vrouwen die zich geroepen voelen).

En dat is wel iets wat ik hier even wil belichten en koppelen aan een realiteit waarmee wij geconfronteerd worden. Want in de zoektocht naar shopmanagers bijvoorbeeld zijn te weinig vrouwen zich bewust dat deze job ook iets voor hen kan zijn. Why not?

Zelfs als het over het leiden van een doe-het-zelf zaak gaat waar boormachines, OSB-platen en witte pleister dagelijkse kost zijn, is deze job zoveel meer dan dat. Als vrouw heb je misschien veel voeling met het sturen & motiveren van een team en die technische zaken kan je wel aan je assistent-shopmanager uitbesteden (knipoog). Of je bent vanuit je ervaring gewoon zelf een renovatie- en bouwwonder en je assistent is meer een people manager om je in die specifieke zaken te laten bijstaan.

Ik wil maar zeggen. Het leven is geen of/of verhaal maar toch eerder een en/en. Dus als je een vrouw bent met een klein beetje ondernemingszin en je houdt van wat beweging en dynamiek in je job, is een job als filiaalleider, -leidster dan, zeker iets om te overwegen! Hiervoor verwijs ik ook graag naar een artikel dat ik zelf schreef over Els die de overstap maakte van laborante naar shopmanager. (https://www.youcap.be/van-labo-naar-lavabo/)

Als jij met andere woorden een ondernemende job als deze aanneemt, krijgt jouw man misschien meer tijd voor het huishouden. Of voor die ambitieuze onderneming van hem kan natuurlijk ook dan.

#trendythursday

Bron: https://www.demorgen.be/nieuws/huts-moderne-vrouw-nekt-ondernemers~b54bb849/

 

fotofeldenkrais.png

De Feldenkrais methode

pleasurepause2.jpg

The pleasure pause

goalsgoalsgoals.jpg

Doelstellingen en zo